Przepisy
Zielona sałatka z kuskusu
Obiady
Składniki:
- 1 szklanka kaszy kuskus LaChef 3 kg
- dwie szklanki wywaru warzywnego
- 1 zielona papryka
- 2 pęczki natki pietruszki
- łyżeczka pieprzu zielonego w zalewie
- łyżeczka kaparów
- 4 łyżki oleju z migdałów
- ząbek czosnku
- 1 mała cebulka czerwona
- łyżka wyciśniętego soku z cytryny
- łyżka sosu sojowego
- łyżka miodu
Jak przygotować:
Kuskus zalewam gorącym wywarem i zostawiam pod przykryciem na około 15 minut.
Paprykę myję i szatkuję w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obieram i kroję na drobno.
Pieprz z zalewy szatkuję lub rozgniatam na mniejsze kawałki. Miód mieszam z olejem, czosnkiem, cebulą, cytryną i sosem sojowym. Natkę szatkuję drobno.
Do nabranej kaszy dodaję pozostałe składniki, porządnie mieszam i zalewam mieszanką oleju, cytryny i miodu. Serwuję na świeżo.
Smacznego!
Przepis ze strony: http://www.melvit2.prosatis.pl/r_zielona-salatka-z-kuskusu_106


