Przepisy

Sezonowe owoce pod chrupiącą kruszonką

autor: Maia Sobczak Desery

Składniki:

Jak przygotować:

Masło klarowane delikatnie podgrzewam w rondelku, dodaję pokruszone migdały, płatki jaglane, syrop, mąkę ryżową i przyprawy. Całość mieszam.
Owoce myję i odstawiam do osuszenia. Czereśnie dryluję i kroję na połówki, morele na ćwiartki.
Piekarnik nastawiam na 180 stopni.
Do żaroodpornych kokilek wkładam wymieszane owoce, przykrywam je obficie mieszanką z płatkami i wstawiam na około 20-25 minut do pieca - aż się wierzch pięknie przyrumieni.
Podaję na ciepło,  właściwie pozwalam im tylko trochę ostygnąć.

Polecam
Maia Sobczak

Przepis ze strony: http://www.melvit2.prosatis.pl/r_sezonowe-owoce-pod-chrupiaca-kruszonka_137