Przepisy

Fasolowe brownie z sosami

autor: Kasia Fenix Desery

Składniki:

Jak przygotować:

Do miski włóż ugotowaną fasolę, jajka, banany, olej kokosowy, kakao, sodę oraz dowolny słodzik. Dokładnie zmiksowaną masę przełóż do tortownicy (nie ma znaczenia jakiego kształtu), piecz ok. 45 min w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu odstaw brownie do wystygnięcia.

POLEWA CZEKOLADOWA:
Na garnku z gotującą się wodą postaw miskę z pokruszoną czekoladą. Gdy czekolada się rozpuści dodaj mleko i kakao. Wymieszaj dokładnie.

POLEWA TRUSKAWKOWA:
Zmiksuj truskawki.
Wystudzone ciasto pokrój w kwadraty i polej ulubioną polewą. Udekoruj ulubionymi sezonowymi owocami.

Smacznego!

Przepis ze strony: http://www.melvit2.prosatis.pl/r_fasolowe-brownie-z-sosami-_132