Opis:
Kasza owsiana powstaje z całych ziaren owsa, które poddawane są procesom oczyszczania, obłuszczania i polerowania, ostatni etap to krojenie ziaren. Owies, z którego produkujemy kaszę pochodzi z naszego gospodarstwa rolnego.
Kasza jest bogata w błonnik, który pomaga przy dolegliwościach związanych z układem pokarmowym i zmniejsza poziom złego cholesterolu we krwi.
Witamina B zawarta w kaszy owsianej bardzo dobrze wpływa na układ nerwowy, stan skóry i włosów.
Polecana jest kobietom w ciąży, ponieważ zawiera cenny i bardzo potrzebny w tym okresie kwas foliowy.
Białko obecne w kaszy reguluje metabolizm, pomaga osobom aktywnym fizycznie, w budowaniu tkanki mięśniowej.
Żelazo i magnez przeciwdziałają osłabieniu i rozdrażnieniu organizmu.
Kasza owsiana wymaga wcześniejszego ugotowania, można ją podawać z sokiem, owocami lub jogurtem. To doskonała propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie. Poza tym doskonale sprawdzi się jako składnik zup, farszów, koktajli, kotletów.
Więcej informacji o kaszy owsianej znajdziesz tu KASZE NASZE
Sprawdź jak ugotować kaszę owsianą TU




